Jeroen de Jager / NOS
NOS Nieuws

Aanhoudingen bij Pegida-betoging in Rotterdam

De demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in Rotterdam is relatief rustig verlopen. De Rotterdamse politie heeft 20 tot 25 mensen aangehouden, zowel voor- als tegenstanders van Pegida.

Mensen werden opgepakt voor lichte vergrijpen als samenscholing op een niet toegestane plek, het ontbreken van een identiteitsbewijs en het niet opvolgen van een bevel of vordering van de politie.

Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie hebben de circa tachtig Pegida-aanhangers de stad al weer verlaten. "Nu zij zijn vertrokken, is voor hun tegenstanders weinig reden meer om hier nog te demonstreren."

Aanhoudingen rond Pegida-demonstratie in Rotterdam

De politie was massaal aanwezig om te voorkomen dat Pegida-aanhangers en tegendemonstranten elkaar in de haren zouden vliegen. De voor- en tegenstanders werden naar verschillende plekken in de stad begeleid.

Het winkelend publiek op deze laatste koopzondag voor Sinterklaas heeft geen last gehad van de manifestatie.

Pegida wilde eigenlijk een mars door de stad houden, maar dat werd verboden door de gemeente. Ondanks het verbod kwamen er toch Pegida-betogers op het station aan. Die zijn met bussen naar het Willemsplein gebracht en weer terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl