Aanhoudingen bij Pegida-betoging in Rotterdam

Pegida-aanhangers bij de demonstratie in Rotterdam Jeroen de Jager / NOS

De demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in Rotterdam is relatief rustig verlopen. De Rotterdamse politie heeft 20 tot 25 mensen aangehouden, zowel voor- als tegenstanders van Pegida.

Mensen werden opgepakt voor lichte vergrijpen als samenscholing op een niet toegestane plek, het ontbreken van een identiteitsbewijs en het niet opvolgen van een bevel of vordering van de politie.

Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie hebben de circa tachtig Pegida-aanhangers de stad al weer verlaten. "Nu zij zijn vertrokken, is voor hun tegenstanders weinig reden meer om hier nog te demonstreren." 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Aanhoudingen rond Pegida-demonstratie in Rotterdam

De politie was massaal aanwezig om te voorkomen dat Pegida-aanhangers en tegendemonstranten elkaar in de haren zouden vliegen. De voor- en tegenstanders werden naar verschillende plekken in de stad begeleid. 

Het winkelend publiek op deze laatste koopzondag voor Sinterklaas heeft geen last gehad van de manifestatie. 

Jeroen de Jager
@Geluidjager
"Stay back or we will kick you back" van Voorpostman mag blijkbaar wel. #Pegida
3 jaar geleden

Pegida wilde eigenlijk een mars door de stad houden, maar dat werd verboden door de gemeente. Ondanks het verbod kwamen er toch Pegida-betogers op het station aan. Die zijn met bussen naar het Willemsplein gebracht en weer terug.

Jeroen de Jager
@Geluidjager
Heel veel drukker is het niet bij #Pegida demo #Rotterdam Nog geen 100 mensen op Willemsplein.
3 jaar geleden

STER Reclame