Sonita Alizadeh vorige week in debatcentrum De Balie in Amsterdam
NOS Nieuws

Documentaire Sonita wint publieksprijs IDFA

De documentaire Sonita heeft de publieksprijs gewonnen voor beste documentaire van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De Iraanse regisseur Rokhsareh Ghaem Maghami kreeg hiervoor 5000 euro.

Sonita gaat over een 18-jarige Afghaanse vluchtelinge in Iran die ervan droomt om rapper te worden. Haar familie is echter van plan om haar uit te huwelijken voor 9000 dollar.

De prijs voor beste muziekdocumentaire ging naar regisseur Suzanne Raes voor Boudewijn de Groot - Come Closer. In de documentaire bereidt de Nederlandse zanger zich voor op een concert waarin hij afscheid neemt van de liedjes waarmee hij de hitlijsten bestormde.

Bataclan

Het IDFA begon anderhalve week geleden met A Family Affair van de Nederlandse filmmaker Tom Fassaert. Vandaag is de laatste dag. Het festival trok dit jaar ongeveer 255.000 bezoekers, evenveel als vorig jaar.

Tijdens het festival werd de documentaire The Redemption of the Devil over de rockband Eagles of Death Metal geschrapt vanwege de aanslagen in Parijs. De muzikanten traden op in concertzaal Le Bataclan toen terroristen binnendrongen en 89 mensen doodschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl