Screenshot van de verwijderde advertentie
NOS Nieuws

Marktplaats verwijdert advertentie spullen MH17-ramp

Marktplaats heeft vanavond een advertentie verwijderd waarin spullen van de vliegramp MH17 worden aangeboden. Voor 1500 euro werd een ‘samengestelde wanddecoratie met goederen van de MH17 ramp’ onder de aandacht gebracht. De woordvoerder van Marktplaats noemt de advertentie "aanstootgevend".

Aan de ‘wanddecoratie’ hangen volgens de omschrijving in de advertentie ‘een origineel gedragen hesje van het onderzoeksteam met een petje, een klein stukje van de romp van de MH17 en een tissuezakje met het logo van Malaysia Airlines afkomstig van de crashsite’. Verder een ‘gedragen armband Police’ en een ‘herinneringsbokaal + munt’.

Ongepast

Volgens de woordvoerder van Marktplaats mogen mensen geen spullen aanbieden die een link hebben met een menselijke tragedie, of met zaken die een enorme maatschappelijke impact hebben. "In dit geval worden beide regels overtreden. Daarom hebben wij na navraag van de NOS direct de advertentie verwijderd", aldus de woordvoerder.

Het is de eerste keer dat hij een advertentie ziet waarin mensen geld proberen te verdienen aan spullen die met de vliegramp te maken hebben.

"Per maand worden tien miljoen advertenties geplaatst. Deze worden van tevoren niet gecontroleerd. Mensen kunnen een melding maken als een advertentie in strijd is met de regels. Deze zijn lang niet altijd aanstootgevend. Vaak gaat het ook om een grappig bedoelde advertentie, waarin Louis van Gaal wordt aangeboden. Of het Nederlands elftal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl