NOS NieuwsAangepast

Zoektocht op IJsselmeer opnieuw gestaakt, jacht is geborgen

Van de opvarenden ontbreekt ieder spoor

Het jacht dat gisteren zonk op het IJsselmeer is geborgen. Van de opvarenden ontbreekt ieder spoor. Het is vrijwel zeker dat ze om het leven zijn gekomen. De politie gaat uit van een aanvaring en heeft een vermoeden welk schip daarbij betrokken was.

Gisteravond rond 17.30 uur verdween het jacht van de radar en werd er een grote zoekactie gestart. Deze werd afgebroken nadat er een groot gebied was doorzocht. De politie en vrijwilligers van de Kustwacht hebben vandaag opnieuw de hele dag gezocht, toen het donker werd is de zoekactie gestaakt.

Het Landelijke Team Onderwaterzoekingen werkt met duikers en sonar mee aan de zoektocht. Daarnaast doen een team van de Verkeersongevallenanalyse en de recherche onderzoek.

Het gezonken schip is een Boekanier van 9,25 meter lang. Als het water maakt, dan zinkt het snel, zegt de KNRM. De omstandigheden op het IJsselmeer gisteren waren niet ideaal. Er stond een harde wind en er was een redelijke golfslag.

Eerder werd gedacht dat het schip van een verhuurbedrijf was, maar volgens betrokkenen is het van een ouder echtpaar dat het in het zomerseizoen laat verhuren. Of ze beiden aan boord waren, is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl