NOS Sport

Finn-zeiler Postma bemachtigt ticket voor Rio

Postma zeker van Spelen in Rio

Finn-zeiler Pieter-Jan Postma heeft bij de WK in Nieuw-Zeeland een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigd, want dankzij twee goede races op de voorlaatste dag staat Postma nu op de zevende plaats.

Postma had individueel al aan de eisen voldaan, maar als land moest Nederland zich nog plaatsen. Dat kon in Takapuna door op de geschoonde lijst (dertien landen zijn al zeker van de Spelen) in de topvier te eindigen. Daar is Postma nu zeker van.

Pieter-Jan Postma

Postma, die op de Spelen van Londen in 2012 vierde werd, reageerde verheugd op zijn kwalificatie voor Rio. "Ik ben megablij. De hele week ging het niet zo als het moet, maar ik ben heel blij dat we het desondanks voor elkaar hebben gekregen."

“Ik had de hele week moeite met het bepalen van de juiste strategie, maar ik put er moed uit dat andere hele goede en slimme zeilers er niet bij zitten. Ik ben door blijven vechten. Het is niet makkelijk. Maar zeker de tweede helft van de serie heb ik gewoon goed gezeild, ondanks alles wat niet klopte."

Scott pakt wereldtitel

Met alleen de medaillerace nog voor de boeg, kan Postma de wereldtitel uit zijn hoofd zetten. Die gaat net als in 2011 en 2014 naar Giles Scott. De Brit was de hele week superieur en is in de medaillerace niet meer te achterhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl