Arek Milik maakt met een acrobatische actie de 1-1
NOS Voetbal

Ajax houdt hoop op overwintering na zege op Celtic

Ajax heeft nog altijd kans om Europees te overwinteren. De Amsterdammers wonnen in Glasgow van Celtic met 2-1, maar door de zege van Fenerbahçe bij Molde hebben ze plaatsing voor de volgende ronde niet in eigen hand.

De start van de Amsterdammers kon niet veel slechter: al in de derde minuut lag de bal achter doelman Jasper Cillessen. De dader was Callum McGregor, die ongehinderd naar binnen kon trekken en de bal in de verre hoek schoot.

Niet veel later dacht Ajax gelijk te maken, maar de poeier van Viktor Fischer werd afgekeurd omdat Amin Younes even daarvoor onterecht wegens buitenspel werd teruggefloten.

Halverwege de eerste helft was het wel 1-1 via Arek Milik. De Pool schoot de bal in de kluts, met de rug naar het doel, middels een acrobatische actie in het net.

Ajax viert de 1-1 van Arek Milik

Bar slecht

Ook in de tweede helft, waarin de 18-jarige middenvelder Donny van de Beek zijn debuut maakte, verbloemden de spanning en het hoge tempo het bar slechte spel. De Schotten waren beter, kregen ook meer kansen, maar de goal kon aan beide kanten vallen. Zo schoot McGregor namens Celtic op de lat en raakte Amin Younes de paal.

Uiteindelijk was Ajax het gelukkigst. De jonge invaller Vaclav Cerny sloeg toe met een rake schuiver, waardoor de Amsterdammers nog mogen hopen en voor de Schotten het Europese avontuur nog maar een wedstrijd duurt.

De stand in Groep A van de Europa League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl