Bouwmeester baalt van haar zilveren medaille op het WK
NOS Sport

Bouwmeester: zilver met een zwart randje

"Een zure dag" en "een pijnlijke manier om te verliezen." Zeilster Marit Bouwmeester is allerminst blij met haar tweede plaats op het WK Laser Radial in Oman. "Dit is zilver met een zwart randje."

Bouwmeester steeg op de slotdag van plek drie naar een gedeelde eerste plaats, die ze uiteindelijk op basis van gewonnen races moest afstaan aan Deense Anne-Marie Rindom. "Het is zo'n naar gevoel om op deze manier te verliezen en het uit je vingers te voelen glippen", baalt de Friezin, die het WK begon als titelverdedigster.

"Ik heb te verdedigend gevaren", analyseert Bouwmeester haar WK. In de slotrace eindigde ze als vierde, ver buiten bereik van haar concurrenten. Maar genoeg voor de eindzege bleek dat dus niet. "En vandaag werd ik daar keihard voor gestraft."

"Een echte winnaar benut zijn kansen en die maakt het waar op de momenten dat het moet. Daarin heb ik mezelf echt teleurgesteld", klinkt Bouwmeester zelfkritisch. En daarna, vastberaden: "Een goede motivatie dus om dat volgend jaar tijdens de Spelen in Rio recht te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl