Bouwmeester pakt zilver op WK Laser Radial

Lloyd Images / Oman Sail

Marit Bouwmeester heeft in Oman haar wereldtitel in de Laser Radial-klasse niet geprolongeerd. De Friezin werd in de laatste race vierde en eindigde met 40 strafpunten met de Deense Anne-Marie Rindom op de eerste plaats. 

De 27-jarige Bouwmeester moest de titel aan Rindom laten op basis van het aantal gewonnen races. Bouwmeester won er één, Rindom twee.

Het was voor Bouwmeester haar achtste WK en stond voor de vierde keer op het podium (twee keer goud, twee keer zilver).

Moeilijke wind

"De wind was moeilijk en er waren veel valse starts", zei de winnares van het zilver na afloop. "Toch voer ik heel sterk, ging zo snel mogelijk en lag goed, maar daarna ging ik conservatiever varen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bouwmeester zeilt naar zilver in Oman
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bouwmeester was al zeker van deelname op de Olympische Spelen. "Maar dit is geen extra motivatie. Ik wil altijd de beste zijn, ik werk er kneiterhard voor. Het WK is gewoon heel belangrijk, het belangrijkste toernooi van dit jaar." 

Ook Jonker in de top-10

Maxime Jonker, wereldkampioene onder 21 jaar, voer de top-10 binnen. De twintigjarige Gelderse werd op haar eerste WK bij de senioren keurig negende. 

Eindstand WK Laser Radial NOS

STER Reclame