Vluchtelingen arriveren bij Kamp Zeist
NOS Nieuws

Actievoerders blokkeren bouw Kamp Zeist

Activisten hebben vanmorgen urenlang de hoofdingang van Kamp Zeist in Soesterberg geblokkeerd. Ze hielden het bouwverkeer tegen om de bouw van een nieuwe opvang voor vluchtelingen op het terrein te blokkeren. Tegen het eind van de ochtend verlieten de actievoerders het terrein, nadat de politie hen gesommeerd had te vertrekken.

Enkele tientallen leden van de Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht riepen leuzen als "Geen mens is illegaal". Acht demonstranten hadden zich vastgeketend aan het toegangshek. Twee actievoerders klommen op de hoge muren binnen het terrein, zegt de groep. Zo wilden ze contact maken met "de gevangenen" binnen.

De groep verzet zich tegen de opvang van gezinnen in Kamp Zeist. De activisten spreken van "een gezinsgevangenis voor vluchtelingen" en noemen de opvang in Kamp Zeist schadelijk voor kinderen. In de opvang zitten vooral uitgeprocedeerde asielzoekers.

Kindvriendelijk

De groep verwijst naar een oproep van 158 organisaties vorige week aan de regering om minderjarige vluchtelingen kindvriendelijk op te vangen, in kleinschalige opvang en op een vaste plek. "Het opsluiten van vluchtelingen is op zich al schandalig, maar het vastzetten van kinderen is helemaal onacceptabel", laat de actiegroep weten.

Volgens de politie is de actie rustig verlopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl