De politie heeft de wegen bij de seksclubs afgezet
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Bommeldingen bij seksclubs Groningen blijken loos alarm

De politie heeft vanmiddag onderzoek gedaan naar bommeldingen bij twee seksclubs in Groningen, de clubs Lady Butterfly in Kropswolde en Swingers dream in Waterhuizen. Inmiddels zijn beide clubs weer vrijgegeven. De politie heeft geen bommen aangetroffen, meldt RTV Noord.

'Bomverkenners' ingezet

De politie nam de dreiging serieus. De wegen naar de clubs zijn afgezet geweest en ook nabij gelegen woningen zijn uit voorzorg ontruimd. De politie heeft beide clubs uitgebreid onderzocht met zogenoemde 'bomverkenners'. Dat zijn eenheden met speciaal getrainde honden, om eventuele explosieven op te kunnen sporen.

Flauwe grap

Eigenaar Kees van den Top van seksclub Lady Butterfly in Kropswolde dacht al dat het wel zou meevallen. Hij zei vanmiddag: "Ik waardeer het dat de politie en brandweer hier voor een stukje veiligheid zorgen, maar ik ben ervan overtuigd dat het een flauwe grap is".

"Ik heb thuis de camerabeelden bekeken en daar is niets vreemds op te zien. De mensen gaan normaal in en uit. Ondertussen staan de dames wel in badjas op straat en ook een klant moest in zijn badjas naar buiten", mopperde Van den Top.

Bommeldingen bij twee seksclubs Groningen

Advertentie via Ster.nl