Quincy Promes, Shadrach Eghan en Kyle Ebecilio
NOS Voetbal

Licentie FC Twente mogelijk in gevaar

De licentiecommissie van de KNVB gaat het contract van voetbalclub FC Twente en investeringsmaatschappij Doyen, dat dinsdag online verscheen, nader onderzoeken. "Dat gepubliceerde contract lijkt af te wijken van wat wij kennen", zegt woordvoerder Hans van Kastel van de voetbalbond.

Twente ging vorig jaar de samenwerking aan met Doyen en kreeg vijf miljoen euro in ruil voor de transferrechten van zeven spelers. De KNVB kreeg destijds de contracten die Twente en Doyen tekenden onder ogen. "Die zijn toen ook aangepast", aldus Van Kastel. "Dat gebeurde omdat er sprake was van te veel invloed op het transferbeleid door Doyen."

De licentiecommissie gaat nu checken of die additionele bepalingen in strijd zijn met de regels.

Hans van Kastel, woordvoerder KNVB

In de nu uitgelekte stukken lijkt er echter alsnog sprake van die invloed door Doyen. Bij een redelijk bod op een speler kon Twente eigenlijk niet anders dan akkoord gaan, anders moest Doyen alsnog worden gecompenseerd. Van Kastel: "De licentiecommissie gaat nu checken of die additionele bepalingen in strijd zijn met de regels."

Er lekte dinsdag ook een overeenkomst van de beëindiging van de samenwerking tussen Doyen en FC Twente. De vraag is nu of de club de investeringsmaatschappij nog wel moet compenseren voor Kyle Ebicilio en Shadrach Eghan, die nog steeds in Enschede onder contract staan.

Twente zou Doyen dan aan het einde van dit seizoen nog 1,4 miljoen euro schuldig zijn, ook als Ebicilio en Eghan niet worden verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl