Belgische soldaten in de straten van Brussel
NOS Nieuws

Belgisch Limburg bezorgd om waakzaamheid Nederland

Burgemeester Terwingen van de Belgische grensplaats Maasmechelen is bezorgd over de waakzaamheid in Nederlands Limburg. "Terroristen stoppen niet bij de grens en dus verbaast het me dat de waakzaamheid in Belgisch Limburg veel hoger lijkt dan aan de Nederlandse kant", zegt hij tegen L1.

Door de terreurdreiging zijn de scholen in Brussel vandaag dicht en rijdt de metro niet. In Belgisch-Limburg is de dreiging iets minder hoog. Daar zijn scholen wel open, maar is er meer toezicht door de politie. Ook bij het winkelcentrum Maasmechelen Village is de controle aangescherpt.

Tegelijkertijd heeft Terwingen niet de indruk dat Nederland ook extra waakzaam is. "Ik denk niet dat de gezochte terrorist Salah Abdselam het verschil kent tussen Maastricht en Maasmechelen. Ik denk daarom dat we samen waakzaam moeten zijn."

De burgemeester geeft toe dat hij geen contact over dit onderwerp heeft gehad met zijn Nederlandse collega's. "Op dit ogenblik weet ik niet of dat nuttig is. Ik denk dat we nu vooral als burgemeesters ons territorium moeten bewaken."

Het opsporen van mogelijke terroristen is volgens Terwingen eerder een zaak van de inlichtingendiensten dan van de plaatselijke politiekorpsen, "maar je zou wat uitwisselingen kunnen doen van een aantal ideeën", zegt de burgemeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl