Gisteren werd bekend dat de wethouder uit Steenbergen per direct opstapt
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

'D66-wethouder weg vanwege bedreigingen'

Oud-wethouder Vincent van den Bosch (D66) van de gemeente Steenbergen is niet afgetreden vanwege de confrontatie met videoblogger Vladimir Hornicek, maar vanwege bedreigingen aan zijn adres. Dat vertelt hij aan Omroep Brabant.

Gisteren werd bekend dat de Brabantse wethouder zijn functie per direct neerlegt. Van den Bosch had onlangs een aanvaring met de videoblogger na een raadsvergadering over de opvang van vluchtelingen. De blogger wilde de wethouder buiten nog wat vragen stellen, maar Van den Bosch had daar geen zin in. Er ontstond een vervelende sfeer waarna de wethouder de blogger een duw lijkt te geven.

'Stom incident'

Van den Bosch betreurt 'het stomme incident', maar dat was niet de reden om op te stappen. Hij zegt al een tijd last hebben van bedreigingen. De oud-wethouder wil aangifte doen bij de politie. De bedreigingen waren niet zo erg dat hij moest worden beveiligd. Verder wil hij er geen uitspraken over doen.

Van den Bosch keert naar eigen zeggen voorlopig niet meer terug in de Steenbergse politiek. Naar een opvolger wordt nog gezocht.

Advertentie via Ster.nl