EPA

In Brussel is het nog steeds een stuk rustiger dan normaal vanwege de terreurdreiging. Op straat lopen vooral militairen, agenten en toeristen. 

De metro rijdt nog steeds niet, hier en daar komt een tram voorbij en alle musea blijven net als gisteren gesloten. Veel Brusselaren houden zich aan de oproep om geen drukke plaatsen in de stad op te zoeken. 

Algemeen wordt aangenomen dat het hoogste dreigingsniveau ook vandaag wordt gehandhaafd. 

'Het is een stad zoals ik hem nog nooit heb gezien'

Er wordt met man en macht gezocht naar de voortvluchtige IS-terrorist Salah Abdeslam die na de aanslagen van ruim een week geleden in Parijs ontkwam naar Brussel.  Minister Jambon van Binnenlandse Zaken heeft gezegd dat ook een klopjacht gaande is naar een tweede terreurverdachte. 

Maandag

Volgens de minister moet het hoogste dreigingsniveau blijven totdat de twee verdachten achter slot en grendel zitten. De kans is daardoor groot dat de vergaande maatregelen ook morgen van kracht zijn wanneer het openbare leven weer op gang komt.

Hoogste dreigingsniveau in Brussel

De autoriteiten moeten in dat verband bekijken of morgen toch weer metro's gaan rijden en of de scholen wel open moeten gaan. Verder is het de vraag of overheidsgebouwen hun deuren zullen openen. Waarschijnlijk wordt daarover in de loop van de dag de knoop doorgehakt.

STER reclame