Gert-Jan Segers, de nieuwe fractievoorzitter van de Christenunie, tijdens zijn speech op het partijcongres
NOS Nieuws

Nieuwe CU-leider Segers: wij zijn er voor 'vergeten groepen'

De nieuwe leider van de ChristenUnie Gert-Jan Segers wil zich extra inzetten voor "vergeten groepen", zoals chronisch zieken, ouderen, verslaafden, vluchtelingen en gehandicapten.

In zijn eerste toespraak als partijleider op het congres in Nijkerk benadrukte Segers dat zijn partij de politieke bondgenoot is van deze mensen. "Samen met hen kunnen we werken aan een politiek van hoop."

Segers volgt Arie Slob op, die ruim vier jaar partijleider was. Slob zat vanaf 2001 in de Tweede Kamer en vindt het na veertien jaar "topsport" tijd voor iets anders.

ChristenUnie neemt afscheid van Arie Slob

In zijn speech somt Segers een lange lijst van groepen op, waar de ChristenUnie "beschikbaar" voor is. Ook eenverdieners, gezinnen, mantelzorgers, complex gehandicapten, ondergewaardeerde leraren, monteurs en treinmachinisten staan op Segers' lijst.

"Voor deze mensen doen we het. In een politiek landschap waarin het steeds lastiger wordt om elkaar te vinden, waarin tegenstellingen alleen maar groter lijken te worden, zijn wij hier," aldus Segers. "Beschikbaar. Als mensen van hoop."

Segers bedankte Slob ook voor zijn "politieke slimheid" en zijn successen. "Ik heb vooral genoten dat je bleef wie je was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl