Museo Castelvecchio
NOS Nieuws

Miljoenenroof uit museum in Verona

Uit het Stedelijk Museum Castelvecchio in Verona zijn zeventien kostbare schilderijen gestolen. De daders wisten volgens de burgemeester van de Noord-Italiaanse stad precies wat ze moesten hebben. Onder de gestolen schilderijen zijn meesterwerken van Peter Paul Rubens, Jacopo Tintoretto en Andrea Mantegna.

Drie gewapende overvallers vielen gisteravond kort na sluitingstijd het museum binnen en overmeesterden de bewaker en een ander personeelslid dat nog in het museum was. De gestolen schilderen zijn volgens het museum bij elkaar tussen de 10 en de 15 miljoen euro waard.

Volgens burgemeester Flavio Tosi was de kunstroof grondig voorbereid. De dieven sloegen toe tijdens een wisseling van de wacht. Al het publiek was het gebouw uit, maar het alarmsysteem was nog niet ingeschakeld.

"Ze hebben de topstukken meegenomen"

De beveiliger en een caissière werden vastgebonden. Een van de overvallers hield de twee in de gaten, terwijl de anderen de kunstwerken van de muur haalden. De overvallers namen ook de sleutelbos van de bewaker mee, zodat ze in zijn auto konden vluchten.

De beveiliger en caissière wisten zich pas na een tijdje te bevrijden, waarna ze de politie alarmeerden. Die onderzoekt nu onder meer beelden van bewakingscamera's.

Hieronder drie van de schilderijen die zijn gestolen uit het museum in Verona.

 • Museo Pontevecchio
  'Sacra famiglia con una santa' van Andrea Mantegna
 • Museo Castelvecchio
  De 'Madonna della quaglia' van Pisanello
 • Museo Castelvecchio
  'Fanciullo con disegno' van Giovanni Francesco Caroto
 • Museo Castelvecchio
  'Ritratto di ammiraglio veneziano' van Tintoretto

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl