Protestzanger Armand overleden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ben ik te min' geldt als klassieker van Nederlandse hippietijd

De Nederlandse popartiest Armand is overleden. Hij overleed gisteravond in een ziekenhuis in Eindhoven. Hij was al geruime tijd ziek. Hij is 69 jaar geworden.

Armand heette eigenlijk Herman George van Loenhout. Hij begon zijn carrière in de jaren zestig. Hij was een protestzanger en werd om die reden ook wel de Nederlandse Bob Dylan genoemd. Ook was hij een bekend pleitbezorger van de legalisering van softdrugs.

Zijn grootste hitsucces was het lied Ben ik te min uit 1967, een nummer dat in eerste instantie op de b-kant van een single verscheen. Het nummer stond veertien weken in de top-40 en geldt als een klassieker uit de Nederlandse hippietijd. 

Frits Spits
@fritsspits
Armand overleden.Ik ben verdrietig.Prachtig mens.Taalvernieuwer.Ben Ik Te Min is onvergetelijk.
3 jaar geleden

Armand stond met vele grote internationale artiesten op het podium.  Hij maakte zo’n vijftien elpees, tien cd’s en meer dan dertig singles. 

Dit jaar maakte hij nog een album met Nederlandse groep The Kik, waarmee hij ook optrad. Op de Facebookpagina van The Kik staat: "Tot ons grote verdriet is gisteren Armand overleden. Rust zacht lieve vriend". 

1/7 Armands grootste hit was 'Ben ik te min' ANP
2/7 Armand tijdens een optreden in september in Eindhoven Hollandse Hoogte
3/7 Optreden Armand tijdens Social Soun in 2013 Hollandse Hoogte
4/7 Armand rookte veel tijdens optredens, zoals hier op het Blommenkindersfestival in Roosendaal 't Statiefje
5/7 Armand Hollandse Hoogte
6/7 Armand zit in bed tijdens de opening van een tentoonstelling van fotograaf Nico Koster in het Limburgs Museum ANP
7/7 Armand ANP

STER Reclame