De witte Belgische auto in Rotterdam
NOS Nieuws

'Eigenaar Belgische auto geregistreerd als mogelijk vuurwapengevaarlijk'

De Belgische auto die gisteravond in het centrum van Rotterdam werd doorzocht, stond in het kentekenregistratiesysteem van de politie geregistreerd met de melding 'mogelijk vuurwapengevaarlijk'. Dat melden bronnen aan de NOS.

"Dat verklaart ook waarom de politieagenten rondliepen met kogelwerende vesten", vertelt verslaggever Robert Bas in het NOS Radio 1 Journaal.

De auto werd door het camerasysteem op de snelweg gesignaleerd bij grensovergang Hazeldonk en daarna opnieuw bij de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. "De politie is de auto actief gaan zoeken en toen ze hem aantroffen bij het restaurant waar burgemeester Aboutaleb zat te eten, gingen alle alarmbellen af", zegt Robert Bas.

Een arrestatieteam rukte uit en de burgemeester werd in veiligheid gebracht. Iets verderop in een park hield de politie drie mannen aan.

In de auto

De politie heeft de auto doorzocht. Ooggetuigen melden dat in de auto een proces-verbaal van het parket Breda, iets wat leek op een Turks visum en buitenlands geld werd gevonden.

Burgemeester Aboutaleb meldt dat de auto al eerder deze week in Nederland is aangehouden. In het NOS Radio 1 Journaal zei hij dat de aanhouding te maken had met verdovende middelen, maar verder wilde hij niets over het politieonderzoek kwijt.

Gisteravond ging het gerucht dat de drie verdachten afkomstig waren uit de Brusselse gemeente Molenbeek. De politie heeft dat niet bevestigd. Ook is nog niet bekend of de verdachten nog vastzitten.

Burgemeester Aboutaleb laat weten dat hij het goed maakt en dat er geen reden is tot zorg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl