Bas van der Meer (rechts) met zijn vriend
NOS Nieuws

Stagiair afgewezen om seksuele geaardheid

Een bedrijf uit Drachten heeft een stagiair afgewezen vanwege zijn seksuele geaardheid. De christelijke onderneming ontdekte via het Facebookprofiel van de 25-jarige student dat hij een vriend heeft.

Bas van der Meer, die studeert aan de Hanze Hogeschool in Groningen, had onlangs twee goede gesprekken achter de rug met het bedrijf, schrijft hij op zijn Facebookpagina. Gisteren ontving hij een mail waarin staat dat hij toch is afgewezen.

"Wij hebben iets gezien op je Facebookpagina en dat is je seksuele geaardheid en vooral het uitleven van die geaardheid (je hebt een vriend). Dat je die geaardheid hebt is niet het punt, maar het uitleven daarvan wel", luidt de verklaring van groothandel De Boer Drachten die in handen is van Omrop Fryslân. "Wij zijn een christelijk bedrijf en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigen mogen."

Gediscrimineerd

Op Facebook laat de student uit Drachten weten enorm geraakt te zijn door de reden van de afwijzing. "Ik word gediscrimineerd vanwege mijn seksuele geaardheid", schrijft hij. "Normaal ben ik niet het type dat de aandacht zoekt, maar in dit geval vind ik het belangrijk om mij wel te uiten."

Van der Meer vraagt mensen zijn bericht te delen. En met succes: inmiddels heeft zijn boodschap ruim 31.000 'likes' en is die bijna 40.000 keer gedeeld.

De eigenaar van het bedrijf wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Tegen het AD noemt hij het wel "triest" en "laag" dat de situatie in de media is gekomen. Hij wil de kwestie indien nodig persoonlijk bespreken met de student.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl