Een auto met Belgisch kenteken op de Westersingel in Rotterdam. De politie bestempelde de auto als 'verdacht' en deed onderzoek
NOS Nieuws

Verdachte auto in Rotterdam, beveiligers halen Aboutaleb uit restaurant

De politie in Rotterdam heeft drie mensen opgepakt in verband met een verdachte lege auto aan de Westersingel, in het centrum. De witte Mercedes met een Belgisch kenteken stond voor een restaurant waar burgemeester Aboutaleb zat te eten. Zijn beveiligers leidden hem uit voorzorg weg.

Na de vondst rukte een arrestatieteam uit en werd de straat afgezet. Even later werden in een parkje in de buurt drie mannen opgepakt. Volgens een politiewoordvoerder waren ze waarschijnlijk vanuit de auto naar het parkje gelopen.

"Auto al gesignaleerd bij grensovergang"

Bronnen zeggen tegen de NOS dat de auto klaarblijkelijk als verdacht gesignaleerd stond. Ter hoogte van de grensovergang Hazeldonk ten zuiden van Breda zou het kenteken zijn herkend door een automatisch camerasysteem. Dat gebeurde later ook in de buurt van Rotterdam.

Kort na middernacht was het politie-onderzoek naar de auto voorbij. Er zijn geen bijzonderheden gevonden. Een woordvoerder van Aboutaleb laat weten dat het goed gaat met de burgemeester.

Agenten zijn de laatste dagen extra alert, onder meer vanwege de recente aanslagen in Parijs.

  • ANP
    Een agent doorzoekt de verdachte auto
  • ANP
    De afgezette straat in Rotterdam wordt bewaakt door een zwaarbewapende agent
  • ANP

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl