Bitcoin
NOS Nieuws

ING stapt in technologie achter bitcoin

ING stapt als eerste Nederlandse bank in een initiatief van dertig banken dat de mogelijkheden van de technologie achter bitcoin onderzoekt. Die banken willen de zogenoemde blockchain-technologie gebruiken om transacties sneller en veiliger te maken.

Online register

De blockchain is een soort online register waarop transacties worden geregistreerd. Dat gebeurt niet op één centrale plek, maar op een netwerk van computers. Iedere transactie wordt door de gebruikers binnen het netwerk gecontroleerd, waardoor misbruik moeilijk wordt.

Een woordvoerder van ING zegt dat de de bank flink gaat investeren in de technologie, maar hij wil geen bedrag noemen. "Samen met 29 andere internationale banken gaan we onderzoek doen en kennis uitwisselen."

Radicale veranderingen

Volgens de woordvoerder zullen systemen door blockchain veel sneller en efficiënter worden. Op den duur kan de technologie "radicale veranderingen voor de klant" teweegbrengen. Zo kunnen effectentransacties "realtime" worden verwerkt, terwijl dat nu nog meestal twee dagen duurt. En de technologie kan online bankieren een stuk veiliger maken.

De woordvoerder benadrukt dat het initiatief niets met bitcoin te maken heeft, maar alleen met de technologie waarop het is gebaseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl