In Lecce, in Zuid-Italië, zijn drie Italianen veroordeeld voor vier moorden, die in 2002 in Nederland werden gepleegd. Het gaat om de moord op twee Brazilianen langs de snelweg A12 en die op twee Serviërs in een café in Amsterdam.

De moordenaars Tiziano Greco en Adriano Palazzo kregen levenslang. De derde verdachte, die de opdracht voor de moorden gaf, kreeg vijf jaar cel voor medeplichtigheid. Deze Filippo Cerfeda is een voormalige maffiabaas die spijt kreeg en besloot samen te werken met justitie.

Iets met vrouwen

Cerfeda (46) was hoofd van de maffiaclub Sacra Corona Unita in Zuidoost-Italië en woonde in Amsterdam. Hij gaf destijds Creco en Palazzo opdracht voor de moord op de twee Brazilianen. Die mannen hadden 20 kilo cocaïne in Antwerpen afgehaald en Cerfeda had geen zin om daarvoor te betalen.

Ook liet hij twee Serviërs vermoorden in een café op het Rembrandtplein in Amsterdam. Die zaak had "iets te maken met vrouwen". In 2003 werd Cerfeda in een huis in Ridderkerk opgepakt en uitgeleverd aan Italië. Omdat hij samenwerkt met justitie valt hij onder een beschermingsprogramma. De Italiaanse justitie denkt dat Cerfeda in totaal verantwoordelijk is voor zeker veertien moorden en mogelijk zelfs 25.

Greco (44) en Palazzo (45) gaan in hoger beroep tegen het vonnis.

STER reclame