Politie toont in beslag genomen wapens Californië

In de Amerikaanse staat Californië heeft de politie naar eigen zeggen de grootste wapenvondst ooit gedaan. In een huis van een 59-jarige man lagen meer dan vijfhonderd wapens, en zeker 100.000 stuks munitie. Het gaat om tientallen pistolen en geweren, maar ook zwaardere aanvalswapens. De eigenaar van het huis is opgepakt.

Nepvangst

De zoon van de man zegt dat het een nepvangst is.  Zijn vader was tot vorig jaar een bekende wapenhandelaar. Volgens de zoon wist de overheid dat zijn vader na diens pensionering veel wapens had gehouden. 

Afgelopen zomer werd de handelaar een aantal keer opgenomen in een instelling voor de behandeling van zijn geestelijke gezondheid. Daardoor verloor hij zijn wapenvergunning. De zoon vindt het dan ook belachelijk dat de politie nu doet alsof ze een enorme ontdekking heeft gedaan.

Veiligheid

"Het is duidelijk dat iemand die wordt opgenomen in een instelling, een gevaar vormt voor zichzelf en zijn omgeving", reageert rechercheur Michael Haroldson op de beschuldigingen. Volgens justitie in de stad Clovis is niet alleen de buurt maar heel Californië veiliger na de inbeslagname.

STER reclame