Aankondiging van de rockband die optrad in de Bataclan-concertzaal toen terroristen er binnentraden
NOS Nieuws

Eagles of Death Metal: vive la liberté, vive la France

"De band is ondertussen veilig thuis, maar we zijn geschokt en proberen nog steeds te bevatten wat er in Frankrijk is gebeurd." Zo begint het bericht dat Eagles of Death Metal (EODM) vandaag op Facebook zette.

Terwijl de Amerikaanse rockband aan het optreden was in de Bataclan-concertzaal, vielen terroristen er binnen en schoten tientallen mensen dood, onder wie een crewlid van de band.

Broeder

Het is de eerste reactie van de band op de aanslagen. Eagles of Death Metal heeft besloten voorlopig niet het podium op te gaan. "Onze gedachten zijn bij onze broeder Nick Alexander, onze kameraden van de platenmaatschappij en vele andere vrienden en fans die om het leven zijn gekomen."

"Ondanks het verdriet over de slachtoffers, zijn we er trots op dat we met zijn allen als een nieuwe familie verenigd zijn in een gemeenschappelijk doel van liefde en mededogen." Eerder besloot de band al dat een optreden over een paar dagen in Eindhoven, niet doorging.

Het logo van EODM, gecombineerd met de Franse vlag

De band bedankt de Franse politie, de FBI, de Amerikaanse en Franse ministeries van Buitenlandse Zaken en de hulpverleners. De hulp die zij verleend hebben "bewijst eens te meer dat liefde het kwaad overschaduwt".

De bandleden sluiten het bericht af met de Franse woorden: "Vive la musique, vive la liberté, vive la France, vive EODM."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl