Een replica van de semi-automatische Walther 99
NOS Nieuws

Europese Commissie legt wapenhandel beperkingen op

De Europese Commissie wil in de strijd tegen misdaad en terrorisme de handel in wapens verder aan banden leggen. Daarvoor zijn maatregelen opgesteld die de verwerving van vuurwapens door particulieren moeilijker moeten maken.

Zo wordt de verkoop van semi-automatische vuurwapens aan particulieren verboden. Dergelijke wapens mogen nu in sommige lidstaten aan burgers worden verkocht. Als het aan de EC ligt, komt daar snel een eind aan.

Onklaar

Verder wil de Commissie strenge voorwaarden voor de verkoop op internet van vuurwapens, wapenonderdelen en munitie. Van wapens die onklaar zijn gemaakt, moet worden bijgehouden wie de eigenaar is, omdat die wapens vaak tot werkende wapens worden omgebouwd.

Dat laatste geldt ook voor veel nepwapens als alarm- en seinpistolen. Voor het bezit van dat soort wapens worden dezelfde vergunningen verplicht als voor originele vuurwapens.

Verder wordt de controle aan de grenzen van de EU opgevoerd, met name in lidstaten op en grenzend aan de Balkan, waar veel illegale wapens vandaan komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl