In de Tweede Kamer hebben VVD, PvdA en CDA en de kleine fracties Bontes/Van Klaveren, Houwers en Van Vliet voor het Belastingplan van het kabinet gestemd. Daarmee heeft het plan zoals was te verwachten een meerderheid gehaald.

NOS

Of dat ook zo zal gaan in de Eerste Kamer is nog onzeker. De partijen die in de Tweede Kamer voor stemden hebben daar geen meerderheid, zodat de steun van andere partijen nog nodig is.

Staatssecretaris Wiebes: "We moeten niet accepteren en het is toch niet te geloven dat we het niet eens kunnen worden over een belastingverlaging?" Hij gaat door met het zoeken naar steun in de Eerste Kamer. "Ik blijf optimistisch omdat dat mijn aard is, maar het is ook de enige manier om dit te redden".

Wiebes: het is toch niet te geloven?

De SGP stemde tegen omdat de partij "de kloof tussen eenverdienersgezinnen en tweeverdienersgezinnen te groot" vindt. 50Plus stemde tegen omdat gepensioneerden te weinig zouden profiteren van de lastenverlichting.

De ChristenUnie stemde tegen omdat het kabinet de partij niet genoeg tegemoet kwam met extra geld voor chronisch zieken en gehandicapten.

STER reclame