NOS Nieuws

Politieactie Saint-Denis voorbij: 7 arrestaties, 2 doden

De grote politieactie in de Parijse voorstad Saint-Denis is voorbij. Er zijn zeven verdachten opgepakt en twee mensen zijn gedood, heeft de politie bekendgemaakt.

Het is onduidelijk of onder de arrestanten ook Abdelhamid Abaaoud is. De 27-jarige Belg wordt gezien als het brein achter onder meer de aanslagen in Parijs. Abaaoud was wel het doelwit van de politieactie.

Er waren berichten dat hij in een appartement in Saint-Denis zat. De eigenaar van het appartement zegt dat hij van niets weet. Een vriend van hem zou hebben gevraagd of twee Belgen tijdelijk in zijn appartement mochten. Ze hadden alleen water nodig en wilden bidden, zei de vriend tegen de eigenaar van het appartement.

De eigenaar van het appartement is gearresteerd, net als zes anderen. Drie van de arrestanten zaten in het appartement.

Actie Saint-Denis voorbij

Bomgordel

Toen de politie vanochtend rond 04.30 uur met de actie bij het gebouw begon, blies een vrouw zich daar op met een bomgordel. Ook een andere verdachte kwam om; hij werd doodgeschoten door een scherpschutter. Vijf politieagenten raakten gewond, net als een buurtbewoner.

De politie is nog niet weg uit de straten van Saint-Denis, een wijk waarin veel radicale moslims wonen. Agenten houden nog steeds de omgeving in de gaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl