NOS Nieuws

Westerstorm trekt over Nederland, veel schademeldingen

Omvallende bomen door zware windstoten

Het westen en noorden van Nederland kampten vannacht met een flinke storm. Langs de kust zijn windstoten gemeten tot 115 kilometer per uur. Op veel plekken moest de brandweer uitrukken vanwege schademeldingen.

Halverwege de nacht was het hoogtepunt van de storm Nederland gepasseerd en het KNMI trok code oranje rond 04.00 uur in. De ochtendspits zal nog wel rekening moeten houden met harde wind. Ook kunnen op wegen takken en omgewaaide bomen liggen.

Aangepaste dienstregeling

In het Groningse Noordlaren kwam een boom terecht op een auto. De bestuurder kwam met de schrik vrij. In Etten-Leur rukte de brandweer uit nadat een groot bouwzeil van twee woningen was gewaaid. In Wijchen waaide een steiger om die bij woningen stond in verband met onderhoud.

Het KNMI verwacht vanavond opnieuw zware windstoten, maar minder heftig dan vannacht. Vooral de kustprovincies, het Waddengebied en het IJsselmeer krijgen ermee te maken.

NS

Ook het treinverkeer kampt met naweeën van de storm. Tussen Gouda en Alphen aan den Rijn ligt een boom op het spoor. Er rijden geen treinen. Tussen Utrecht CS en Amsterdam CS en tussen Utrecht CS en Schiphol rijden minder Sprinters, omdat er iets op de bovenleiding is terechtgekomen.

Uit voorzorg was de dienstregeling al aangepast: tussen Den Helder en Zaandam rijden minder treinen. Ook rijden sommige treinen mogelijk de eerste rit zonder passagiers, om te inspecteren of er schade is aan het spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl