Een jonge prinses Beatrix
NOS Nieuws

Jonge Beatrix opgepakt na fruitdiefstal

De prinsessen Beatrix en Irene zijn als klein meisje opgepakt omdat ze fruit hadden gestolen bij een groenteman. Dat staat in een boek van de historica Annejet van der Zijl over een van de peetmoeders van Beatrix.

De twee prinsessen kwamen met een paar klasgenootjes uit school toen ze langs de groentezaak liepen en wat meenamen, staat in een ongedateerde brief die wordt aangehaald in het boek.

"De politie kwam en heeft alle kinderen gearresteerd. Ze belden naar het paleis om te zeggen dat Trix en Irene daar met de rest zaten. Juliana vroeg naar de straf en de politieman zei: twee uur cel. Juliana vond dat goed en zei: 'Prima, geef mijn dochters een uur extra, want zij zouden een voorbeeld voor de rest moeten zijn."

Het voorval komt ter sprake in het boek De Amerikaanse prinses waarin het turbulente leven wordt beschreven van peettante Allene Tew.

Die groeide op het Amerikaanse platteland op en werkte zich op tot een van de rijkste vrouwen van New York. Ze ging om met politici, kunstenaars en royalty en trouwde vijf keer, onder anderen met een Duitse prins en een Russische graaf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl