Ajax verscherpt de controlemaatregelen voor het duel met SC Cambuur
NOS Voetbal

Ajax scherpt controles aan voor duel met Cambuur

Voetbalsupporters wordt verzocht zaterdag eerder naar de Arena te komen voor de eredivisiewedstrijd Ajax-SC Cambuur. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs afgelopen vrijdag, waar onder meer de interland tussen Frankrijk en Duitsland werd opgeschrikt door drie bomaanslagen, scherpt Ajax de veiligheidsmaatregelen aan.

De club verwacht langere rijen bij de toegangspoorten van het stadion. "Wij vragen onze fans om zaterdag eerder naar het stadion te komen. De instroom zal langzamer gaan omdat er een aanscherping is van de verschillende controlemaatregelen", verklaart een woordvoerder van de club aan de NOS.

Ajax heeft de afgelopen dagen uitvoerig overleg gehad met de politie. "De burgemeester is formeel eindverantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid, maar Ajax organiseert en is verantwoordelijk voor de wedstrijd", verklaart de club. "Het is voor ons allemaal van belang dat iedereen voor de aftrap op zijn of haar plek zit en vervolgens op een normale manier de wedstrijd kan bekijken."

Ook ADO extra alert voor Vitesse-thuis

Ook ADO Den Haag is extra alert na de aanslagen in Parijs. Zondagmiddag komt Vitesse op bezoek. "We houden rekening met de recente gebeurtenissen en hebben de veiligheidsmaatregelen opgevoerd", aldus de nummer 14 van de eredivisie. "We doen daar echter inhoudelijk geen mededelingen over."

Op dit moment zijn er geen concrete signalen dat het dreigingsniveau voor Nederlandse voetbalstadions anders is dan vóór de vreselijke aanslagen in Parijs

KNVB-woordvoerder

De KNVB laat weten dat de bond niet uitgaat van extra dreiging komend weekeinde. "Op dit moment zijn er geen concrete signalen dat het dreigingsniveau voor Nederlandse voetbalstadions anders is dan vóór de vreselijke aanslagen in Parijs. Voor nu geldt er dan ook geen verscherpt veiligheidsniveau."

Wel vraagt de bond aan de clubs om extra te letten op vuurwerk. "Het afsteken daarvan brengt sowieso risico’s met zich mee, maar voor nu kan het ook associaties met de aanslagen veroorzaken."

KNVB: geen rouwbanden, geen minuut stilte

Er wordt verder op geen enkele wijze stilgestaan bij de gebeurtenissen in Parijs. "Met het Nederlands elftal als vlaggenschip besteedt het Nederlandse voetbal vanavond aandacht aan de trieste gebeurtenissen. Samen met de ECV en CED hebben we dan ook besloten dat we aankomend weekeinde geen minuut stilte of rouwbanden doen. Als er geen interlandperiode tussen had gezeten, hadden we waarschijnlijk anders besloten."

KNVB-directeur Bert van Oostveen heeft contact gezocht met de Franse voetbalbond. "Om namens de KNVB en het Nederlands elftal ons medeleven te betuigen."

Programma eredivisie

Zaterdag
18.30 uurAZ sc Heerenveen
18.30 uurRoda JCPEC Zwolle
19.45 uurAjaxSC Cambuur
20.45 uurDe GraafschapFC Groningen
20.45 uurWillem IIPSV
Zondag
12.30 uurHeracles AlmeloExcelsior Rotterdam
14.30 uurFeyenoordFC Twente
14.30 uurNECFC Utrecht
16.45 uurADO Den HaagVitesse

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl