EPA
NOS Nieuws

Australië ook volgend jaar bij Eurovisie Songfestival

Australië doet ook volgend jaar in Stockholm mee aan het Eurovisie Songfestival. De organisatie van het evenement heeft hiertoe unaniem besloten, na enthousiaste reacties op het debuut van Australië dit jaar in Wenen.

'Down Under' werd dit jaar uitgenodigd omdat het songfestival 60 jaar bestond en omdat het evenement erg populair is bij Australiërs. Het wordt elk jaar uitgezonden door de omroep SBS, die lid is van organisator European Broadcasting Union (EBU).

Veel gemeen

De EBU vindt het logisch dat Australië meedoet: "Europa en Australië hebben veel gemeen op cultureel gebied. Daarnaast is dit een manier voor veel Australiërs om weer in contact te komen met de Europese wortels."

Guy Sebastian mocht in Wenen met zijn nummer Tonight Again direct meedoen in de finale en hoefde zich dus niet via de halve finale te plaatsen. Hij eindigde als vijfde.

Volgend jaar moet Australië wel eerst een plek in de finale zien te veroveren. Het Eurovisie Songfestival wordt op 10, 12 en 14 mei gehouden in de Zweedse hoofdstad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl