André Bolhuis
NOS Voetbal

Bolhuis ook de komende vier jaar voorzitter NOC*NSF

André Bolhuis is tijdens de algemene ledenvergadering van NOC*NSF op Papendal herkozen als voorzitter. De oud-hockeyer begint aan zijn derde en laatste termijn. Er was geen tegenkandidaat.

De 69-jarige Bolhuis trad in januari 2010 als preses van NOC*NSF aan. Eerder was hij onder meer voorzitter van de KNHB en chef de mission van de olympische ploeg bij de Spelen van 1992 en 1996.

De uitdaging voor Bolhuis ligt vooral op financieel vlak. De topsportbesteding gaat met tien procent achteruit en het NOC*NSF kampt met een tekort van vijf miljoen over deze jaargang, waardoor het reservepotje (23 miljoen euro) steeds leger raakt.

Vier jaar geleden was de pot nog gevuld met meer dan vijftig miljoen euro.

Kritiek

Volgens het AD durfden vertegenwoordigers van sportbonden zich niet uit te spreken tegen de herverkiezing van Bolhuis. Kritiek zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor de financiering van de betrokken bonden. "Klinkklare nonsens", zegt Bolhuis daarover.

"Er is mij verteld dat ik soms te ver voor de troepen uitloop", vertelt de voorzitter. "En de vertegenwoordigers lieten weten dat ze de andere bestuursleden vaker willen zien." Bolhuis werd uiteindelijk herkozen met tweehonderd stemmen voor en negen tegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl