NOS NieuwsAangepast

Duizenden koffers onbeheerd op Schiphol

Nu alle vertraagde passagiers weer zijn vertrokken na het winterweer van de afgelopen dagen, is er een nieuw probleem op Schiphol. Er staan duizenden onbeheerde koffers in de aankomsthal, achter de douane.

Volgens de KLM zijn het ongeveer 3000 koffers, die niet tegelijk met hun eigenaar zijn aangekomen of vertrokken.

"Ik kwam bij de aankomsthal en zag tien onbeheerde koffers langs de band staan", vertelt NOS-verslaggever Jeroen Wollaars, die gisteren terugkwam van een weekendje Praag.

Stellages

"Maar toen ik een hoek omsloeg, moest ik even knipperen met mijn ogen: ik zag wel duizend koffers netjes in het gelid." Een vrouw wees Wollaars op "gigantisch geïmproviseerde stellages met duizenden koffers van allerlei verschillende mensen die er niet waren".

Wollaars ontdekte ook een koffer van "een familie Teunissen". Desgevraagd vertelt Martijn Teunissen in het NOS Radio 1 Journaal: "Ik ben zondag via een omweg aangekomen in Nederland, dus ik mis mijn koffer al een tijdje."

Telefoonnummer

Om je koffer terug te krijgen, is er een telefoonnummer dat gedupeerden verder helpt. "Maar dat nummer is eigenlijk niet te bereiken", merkte Teunissen, die ook nog een formulier opstuurde om zijn koffer terug te krijgen.

Teunissen had graag geweten dat zijn koffer gewoon in de aankomsthal van Schiphol stond. "Want dan had ik hem wel opgehaald. Het is geen fijn idee dat iedereen er zo maar bij kan. Ik denk dat ik de koffer vanmiddag ophaal."

Ophalen

Inmiddels is duidelijk dat passagiers met hun paspoort en het nummer van hun bagagelabel hun koffer kunnen ophalen. Dat doet de KLM bij hoge uitzondering. Normaal moeten allerlei formulieren worden ingevuld om bagage terug te krijgen.

Schiphol zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de vele onbeheerde koffers in de aankomsthal. De luchtvaartmaatschappijen zelf zijn aansprakelijk, zo stelt de luchthaven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl