President Hollande wordt ingelicht over de aanslagen in het Stade de France AFP

De terroristische aanslag op het Parijse Stade de France is mislukt. Dat schrijft The Wall Street Journal, die een reconstructie maakte op basis van een gesprek met een bewaker die gisteravond aan het werk was in het stadion.

Volgens die bewaker, die alleen zijn voornaam Zouheir bekend wil maken, had ten minste een van de terroristen een kaartje voor de voetbalwedstrijd van Frankrijk tegen Duitsland. De politie heeft dat aan de krant bevestigd.

De man probeerde het stadion in te komen, maar zijn bomgordel werd bij de ingang ontdekt toen hij werd gefouilleerd. Terwijl de man probeerde weg te komen blies hij zichzelf op met zijn bomgordel.

McDonald's

Drie minuten later blies een andere terrorist zichzelf op buiten het stadion en een derde zelfmoordterrorist liet zijn explosieven afgaan bij een McDonald's in de buurt van het stadion. Daarbij kwam een persoon om het leven.

Volgens de politie was het de bedoeling dat de eerste man zichzelf zou opblazen in het stadion. Daarbij zou dan zo'n grote paniek ontstaan dat veel mensen in de verdrukking zouden raken terwijl ze probeerden het stadion uit te komen. 

VIP-tribune

Mensen die wel weg zouden komen, zouden buiten worden opgewacht door de twee andere zelfmoordterroristen die in de menigte hun bommen zouden laten afgaan, was het plan.

Ook president Hollande was gisteravond in het stadion om naar de wedstrijd te kijken. Na de eerste explosie werd hij van de viptribune weggeleid.

STER reclame