1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Nieuws

Schokkende beelden vluchtende mensen Parijs

Schokkende beelden vluchtende mensen Parijs

De Franse krant Le Monde heeft een schokkende video gepubliceerd van mensen die het theater Bataclan ontvluchten. Op de video komen gillende bezoekers het theater uit rennen. Voor de uitgang liggen slachtoffers. Ook zijn er mensen te zien die aan de gevel van het gebouw hangen en worden er bebloede mensen over straat gesleept.

Het is onbekend hoe het met de mensen die aan de balustrade hangen, is afgelopen.

De video is gemaakt door Daniel Psenny, een journalist van Le Monde. Hij woont bij de achteruitgang van het theater en zat op het moment van de aanslag naar een film te kijken. Psenny dacht dat de schietende geluiden bij de film hoorden. Maar de knallen waren zo hard, dat hij uit zijn raam keek.

Toen hij een vrouw vanaf de tweede verdieping zag bungelen, vroeg hij wat er gaande was. Hij spoedde zich daarna naar beneden om te helpen. Niet veel later werd hij, waarschijnlijk door een van de terroristen, in zijn arm geschoten. Hij is vannacht behandeld aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Heel kalm en vastberaden

Bij de terreurgolf in Parijs van gisteravond en vannacht kwamen zeker 128 mensen om het leven. De meeste slachtoffers vielen in theater Bataclan.

Op ten minste vijf plekken in de Franse hoofdstad werden aanslagen gepleegd. Zeker acht terroristen zijn gedood; zeven van hen bliezen zichzelf op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl