NOS Nieuws

Tientallen doden in theater Parijs

Beelden van de inval in het theater

In het Bacatlan-theater in Parijs, waar de afgelopen avond een gijzeling aan de gang was, zijn vele tientallen doden gevallen. De loco-burgemeester van Parijs sprak eerder van 118 doden.

De gijzeling in het theater werd kort na middernacht beëindigd door de politie. Daarbij zouden drie daders zijn doodgeschoten. Bij de bestorming door de politie zijn schoten en explosies gehoord. Ooggetuigen meldden dat veel mensen naar buiten kwamen, sommigen op brancards.

Rond 01.30 uur hebben de Franse president Hollande en premier Valls het theater bezocht. Vanwege de gijzelingsactie en andere aanslagen in Parijs heeft Hollande de noodtoestand uitgeroepen.

Mattijs van de Wiel bij Bacatlan-theater

Een bezoeker die aan de gijzelnemers wist te ontkomen, zei tegen CNN dat hij ongeveer twintig lichamen zag liggen in het theater. Hij zag ook veel zwaargewonden. Volgens hem schoten de daders minutenlang om hen heen.

De gijzelnemers in het theater hadden volgens de ooggetuige maskers op en droegen zwarte kleding. Ze zouden 'Allah Akbar'. en 'We doen dit voor Syrië' hebben geroepen.

Het Bacatlan-theater in Parijs heeft een capaciteit van ongeveer 1500 bezoekers. De zaal zou vol hebben gezeten.

Volg alle ontwikkelingen in Parijs in ons liveblog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl