Premier Rutte tijdens zijn reactie op het MH17-rapport
NOS Nieuws

Rutte en Obama geschokt door aanslagen in Parijs

Minister-president Mark Rutte is geschokt door de aanslagen in Parijs, laat hij in een reactie weten. "De situatie is nog zeer onoverzichtelijk, maar het is duidelijk dat er veel slachtoffers te betreuren zijn. Dat is werkelijk afschuwelijk en heel Nederland leeft met Frankrijk mee", zegt de premier.

"Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden. We volgen de situatie nauwlettend, ook via onze ambassade in Parijs, en de Fransen kunnen op onze steun rekenen".

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof noemt de aanslag vreselijk en ongekend. "Situatie wordt gemonitord en bezien of er veiligheidsconsequenties zijn voor Nederland", twittert Schoof. Het dreigingsniveau in Nederland blijft ongewijzigd.

Verschillende staatshoofden hebben met afschuw gereageerd op de aanslagen in Parijs. De Amerikaanse president Obama zei in een persconferentie dat het niet alleen een aanslag is op Frankrijk maar op heel de mensheid. De VS staat klaar om de Fransen te hulp te schieten."

Op Twitter laat de Britse premier Cameron weten dat hij geschokt is. "Onze gedachten en gebeden zijn bij de Fransen. We zullen alles doen wat we kunnen om te helpen", zegt Cameron.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl