NOS Nieuws

'Het is echt bizar om mee te maken'

Klokhuis-presentator Maurice Lede was in de Parijse Rue de Charonne, toen daar vanavond een aanslag plaatsvond. "Het is echt bizar om mee te maken", zegt hij. "Overdag zie je hier in Parijs allemaal gewapende agenten rondlopen. En dan ineens is er ook echt iets aan de hand."

"We hadden net ergens een biertje gedronken en wilden in een restaurant iets gaan eten. En nu zitten we binnen, bij een vriend thuis voor de televisie. We hebben van de politie het advies gekregen binnen te blijven. Net als de meeste mensen hier doen we dat dus ook", aldus Lede op NPO Radio 1.

Lede zegt dat er nog veel onduidelijk is. "Bomaanslagen bij het stadion, een gijzeling bij een concert en dan op twee plaatsen schietpartijen. Wij hebben hier gehoord dat er minstens veertig doden zijn." Het officiële dodental stond rond 23.30 uur op dertig.

Rennen

Ook Suzan Yücel, journalist bij AT5, was vanavond in Parijs. Zij stond enkele minuten voor de aanslag in le Petit Cambodge nog letterlijk in dat restaurant. "Ze zeiden: we zitten vol. Wij zijn toen in het restaurant er tegenover een biertje gaan bestellen. Daar stonden we mee buiten toen we ineens die Kalasjnikovs af hoorden gaan."

Yücel zag niets van de aanslag. "Gezien heb ik niets, ik stond er met mijn rug naartoe, maar ik heb wel alles gehoord van deze aanslag. Ik heb mijn drankje weggegooid en ben keihard gaan rennen. Ik knalde nog tegen een paal op. Aan het einde van de straat bleven we staan. Het bleef toen even stil en vervolgens hoorden we weer knallen. Iedereen was heel erg in de war."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl