Jasper Cillissen pakt tegen Wales de strafschop, maar in de rebound wordt gescoord Pro Shots

Jasper Cillessen heeft in de oefenwedstrijd tegen Wales voor het eerst in zijn professionele loopbaan een strafschop gestopt. De doelman van Oranje zag eerder in zijn carrière 26 penalty's achter hem in het doel verdwijnen. Eén strafschop eindigde op de paal.

Cillessen pareerde tegen Wales op slag van rust de strafschop van Joe Allen, maar had geen antwoord op de tweede inzet van Joe Ledley.

Door zijn slechte statistieken bij strafschoppen was er bij Cillessen de afgelopen jaren sprake van een strafschoppensyndroom. Op het wereldkampioenschap in Brazilië werd hij tegen Costa Rica zelfs vlak voor het verstrijken van de speeltijd vervangen door Tim Krul, die in de penaltyreeks een heldenrol vervulde.

Tim Krul wordt na de wedstrijd tegen Costa Rica in het veld gebracht voor Jasper Cillessen ANP

In de halve finale tegen Argentinië was Van Gaal door zijn wissels heen toen Oranje opnieuw strafschoppen moest nemen. Cillessen was kansloos; van de vier Argentijnse inzetten stopte hij er niet een...

De serie strafschoppen begon op 17 oktober 2010. Als keeper van NEC zag hij Willie Overtoom vlak voor rust vanaf elf meter de eerste goal voor Heracles maken.

"Ik pakte die bal en hoopte dat de rebound zou worden gepakt door de verdedigers. Ik probeerde mijn hand vol achter het schot te krijgen, maar helaas viel die bal toch heel langzaam in het net", aldus Cillessen, die niet te veel aandacht wenste te besteden aan het penaltycomplex.

"Zelf heb ik er zelf nooit een groot 'ding' van gemaakt. Dat hebben de media gedaan. Maar dit is wel lekker. Laten we hopen dat ik de volgende weer pak en dat de rebound er dan niet in gaat."

STER reclame