Dafne Schippers in actie tijdens de Flame Games in Amsterdam
NOS Sport

Schippers: valsspelers kan ik niet accepteren

Dafne Schippers zou direct stoppen met atletiek als Nederland haar zou verplichten doping te gebruiken. Dat schrijft de wereldkampioene op de 200 meter op haar eigen weblog naar aanleiding van het WADA-rapport over het dopingschandaal in Rusland.

"Ik zou mezelf absoluut niet in de spiegel kunnen aankijken. Er is ook een leven na de topsport. Ik doe mijn sport omdat ik het leuk vind, niet voor het geld en ook niet voor de roem. Ik wil met talent, hard werken en doorzettingsvermogen de allerbeste atleet worden en blijven."

De atlete begrijpt dat de dopingschandalen de mening van mensen over atletiek beïnvloeden. "Het blijft ontzettend vervelend om hier constant vragen over te moeten beantwoorden. Je moet je verdedigen tegen iets waar je juist altijd ver van vandaan wil blijven."

Archief: Schippers is 100% dopingvrij

Nog lange weg te gaan

Volgens het WADA is binnen de Russische atletiek een omvangrijk netwerk, waarin omkoping, manipulatie en het verdoezelen van positieve dopingtesten aan de orde van de dag zijn. "Het lijkt me belangrijk deze praktijken goed uit te zoeken en verantwoordelijken aan te pakken", schrijft Schippers.

"Er is nog een lange weg te gaan. Ik kan niet accepteren dat de allermooiste sport de vernieling in wordt geholpen door valsspelers. Ik wil mensen vooral aanmoedigen mee te helpen atletiek weer positief in het nieuws te brengen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl