Tientallen doden bij aanslag Beiroet
NOS Nieuws

Tientallen doden na explosies in Beiroet

Bij twee explosies in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn zeker 37 doden gevallen, meldt het Libanese Rode Kruis. Er zouden bijna tweehonderd gewonden zijn.

De explosies waren in een drukke sjiitische wijk waar vooral de sjiitische Hezbollah-beweging goed vertegenwoordigd is. Lokale tv-zenders melden dat twee zelfmoordterroristen de aanslag pleegden. Er zijn ook berichten dat bomgordels van twee andere terroristen niet afgingen.

Tussen de ontploffingen zat een paar minuten tijd. De incidenten gebeurden op ongeveer 150 meter van elkaar, in de buurt van een moskee. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door Islamitische Staat.

Volgens correspondent Sander van Hoorn waren mensen in Beiroet al langer bang voor zo'n soort aanslag. Er was veel beveiliging in de wijk met controleposten van Hezbollah en het Libanese leger.

Hezbollah strijdt in Syrië aan de zijde van de president Assad. Direct na de aanslag werd daarom gespeculeerd dat een soennitische groepering zoals IS achter de aanslag zit.

Aanslag in Beiroet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl