NOS Sport

Poetin wil dopingproblematiek aanpakken

Poetin wil dopingproblematiek aanpakken

De Russische president Vladimir Poetin stelt dat zijn land alles in het werk gaat stellen om van de dopingperikelen in de sport af te komen. Volgens Poetin is het echter niet alleen een probleem dat in Rusland speelt.

Dat zei de president in Sotsji, waar hij voor het eerst reageerde op de uitkomsten van een onderzoek van antidopingagentschap WADA, dat maandag rapporteerde over systematisch en door de staat gesteund dopinggebruik in de Russische atletiekwereld.

Poetin vindt dat iemand verantwoordelijkheid moet nemen voor het schandaal binnen de atletiekwereld. Hij meent ook dat de beschuldigingen volop aandacht verdienen. Wel wil hij dat er een intern Russisch onderzoek komt.

Lijden

Vitali Moetko, de minister van Sport, liet optekenen dat dopingovertreders gestraft moeten worden, maar dat eerlijke atleten daar niet onder mogen lijden. "Rusland zal de eer van atleten verdedigen. Wie niet schuldig is, moet mee kunnen doen aan wedstrijden", reageerde hij op het voorstel van WADA om de Russische atletiekbond te schorsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl