NOS Nieuws

'Toyota neemt versneld afscheid van dieselmotor'

De Japanse autoproducent Toyota gaat versneld de ontwikkeling van dieselmotoren afbouwen, meldt de Duitse krant Die Welt. Dat besluit zou het gevolg zijn van het schandaal rond de frauduleuze software van Volkswagen, die een schonere uitstoot aangaf dan het werkelijke CO2-gehalte in de uitlaatgassen van VW-diesels.

Toyota, dat samen met VW en General Motors tot de grootste autoproducenten ter wereld hoort, was al geruime tijd bezig met het terugbrengen van de productie van personenauto's die op diesel rijden. Dieselmotoren zijn duur, vooral door alle verplichte technologie om de uitstoot minder schadelijk te maken.

Waterstof

De Japanse automaker gaat zich in de nabije toekomst concentreren op hybride en elektrische auto's, en auto's die op waterstof rijden. Toyota gaat wel verder met de ontwikkeling van dieselmotoren voor vrachtwagens, schrijft Die Welt.

Een woordvoerder van Toyota in Nederland betwist dat zijn merk een besluit heeft genomen om te stoppen met het ontwikkelen van dieselmotoren. "Er zal altijd vraag naar dieselmotoren blijven bestaan, voor trucks en terreinwagens. Wel zien we duidelijk dat de verkoop van diesels afneemt. Er vindt een verschuiving plaats naar hybride motoren. Onze focus verandert, maar we verliezen diesel niet uit het oog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl