Nick Cave samen met zijn partner Susie Bick en hun zoons Earl (links) en Arthur (rechts) in 2012
NOS Nieuws

15-jarige zoon Nick Cave nam lsd voor val van rots

De zoon van de Australische zanger Nick Cave had lsd gebruikt voordat hij van een rots viel en overleed. Dat blijkt uit het onderzoek naar de dood van de 15-jarige Arthur Cave, meldt de BBC.

Het ongeluk gebeurde afgelopen zomer bij de Engelse kustplaats Brighton. Daar werd Arthur na de val ernstig gewond gevonden en naar een ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. De politie ging niet uit van een misdrijf.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat Arthur samen met een vriend de drugs had gebruikt. Hij zou in zijn eentje bovenaan de rots hebben rondgelopen voor hij viel. Omstanders die hem probeerden te helpen, troffen de jongen zonder sokken en schoenen aan.

Na de dood van Arthur, gaven Nick Cave en zijn vrouw Susie een verklaring uit. "Hij was onze mooie, vrolijke en lieve jongen. Wij vragen om de privacy die ons gezin nodig heeft om in deze moeilijke tijd het verlies te verwerken."

The Birthday Party

Nick Cave, een Australische muzikant en liedjesschrijver, werd bekend als zanger van onder meer de bands The Birthday Party en Nick Cave and the Bad Seeds. In 2014 verscheen er een film over de zanger, 20.000 Days on Earth. Daarin was ook zijn zoon te zien. Cave woont al jaren in Brighton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl