Partijleider Slob van de ChristenUnie
NOS Nieuws

ChristenUnie-leider Arie Slob verlaat de politiek

Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie vertrekt uit de politiek. Dat maakt hij bekend in een interview in het Nederlands Dagblad. Slob vindt het "na veertien jaar topsport" tijd voor iets anders.

"Ik denk dat de partij er klaar voor is; ik heb er hard aan gewerkt dat er mensen zijn die het over kunnen nemen." Gert-Jan Segers wordt vandaag door de fractie gekozen als opvolger van Slob. Die verlaat op 1 december de Tweede Kamer. De vrijgekomen plek in de Kamer wordt dan ingenomen door Eppo Bruins.

Slob heeft al een nieuwe baan. In januari wordt hij in zijn woonplaats Zwolle directeur van het Historisch Centrum Overijssel. "Een functie waarin ik bezig kan zijn met cultureel erfgoed en geschiedenis – ik ben en blijf historicus."

Rouvoet

De 53-jarige Slob zit sinds februari 2001 met een korte onderbreking in de Tweede Kamer. Hij is sinds 2011 fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Dat was hij ook tussen 2007 en 2010, toen André Rouvoet vicepremier was van het kabinet-Balkenende IV.

Slob volgde de lerarenopleiding in Amersfoort en Diemen. Hij werkte als leraar geschiedenis en maatschappijleer in Zwolle en in Amersfoort.

Vertrekkend CU-leider Slob: tekenen bij het kruisje, dat doet Arie niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl