Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem en voorzitter Juncker van de Europese Commissie voor een nieuw overleg in Brussel
NOS Nieuws

Griekenland moet nog wachten op nieuwe lening

De Eurogroep is voorlopig nog niet van plan om een nieuwe lening van 2 miljard euro over te maken aan Griekenland. Volgens voorzitter Dijsselbloem heeft de Griekse regering nog niet voldaan aan de eisen.

De 2 miljard maakt deel uit van het leningenprogramma van 86 miljard euro dat Griekenland in juli overeenkwam met de eurolanden. Door het akkoord werd de dreiging van een 'grexit' afgewend.

Van het totaalbedrag is 13 miljard euro afgelopen zomer al overgemaakt. Voor de uitbetaling van de volgende 2 miljard stelt Brussel een aantal specifieke eisen, onder meer op het gebied van de Griekse hypotheekmarkt.

Verkiezingen

Onder meer door de recente verkiezingen hebben de Grieken echter vertraging opgelopen bij de uitvoering van de afspraken. "We zijn er nog niet", zei Dijsselbloem voorafgaand aan een overleg in Brussel. "Ik verwacht vandaag nog geen beslissing."

De Eurogroep-voorzitter benadrukte dat de tijd dringt voor Griekenland. Binnen twee weken moeten de Grieken over de brug komen, zei Dijsselbloem. "Er wordt pas geld uitgekeerd als alle acties zijn uitgevoerd en de Europese instellingen die hebben goedgekeurd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl