Kobe Bryant na wellicht zijn laatste wedstrijd in Madison Square Garden
NOS Sport

Madison Square Garden zwaait Bryant alvast uit

Kobe Bryant heeft vannacht wellicht zijn laatste NBA-wedstrijd gespeeld in het iconische Madison Square Garden. In de thuishaven van New York Knicks moest de 37-jarige superster van Los Angeles Lakers een 99-95 nederlaag slikken.

De jaren beginnen te tellen voor Bryant, die niet meer alle wedstrijden speelt en zijn kaken stijf op elkaar houdt als hem gevraagd wordt of hij volgend seizoen nog actief is.

Roemrucht verleden

Bryant maakte in 1996 in Madison Square Garden zijn eerste punt in de NBA. Ook was hij de tegenstander die met 61 punten in één duel de Knicks het meeste pijn deed; dat record stamt uit 2009.

Tegen de Knicks maakte hij in zijn loopbaan gemiddeld 30,7 punten per duel, dit keer bleef de teller steken op slechts 18 punten. New York nam in de slotfase afstand van de Lakers toen Bryant twee schoten miste en twee overtredingen maakte op Carmelo Anthony.

Carmelo Anthony en Kobe Bryant

James wél beslissend

Een andere superster, LeBron James, verging het beter in Cleveland, waar hij met de Cavaliers de zesde overwinning op rij boekte door Indiana Pacers met 101-97 aan de kant te zetten.

James was ondanks een bovenbeenblessure goed voor 29 punten. In de laatste 27 seconden van de wedstrijd maakte Kevin Love twee belangrijke scores en kwam de assist van James, die mooie duels uitvocht met Paul George.

Cleveland verloor dit NBA-seizoen alleen nog de openingswedstrijd tegen Chicago Bulls.

Uitslagen NBA zondag 8 november

ThuisUitUitslag
Cleveland CavaliersIndiana Pacers101-97
New York KnicksLos Angeles Lakers99-95
Miami HeatToronto Raptors96-76
Oklahoma City ThunderPhoenix Suns124-103
Portland Trail BlazersDetroit Pistons103-120

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl