De agressieve Oehoe blijft achter de tralies
NOS Nieuws

'Terror-oehoe' blijft levenslang vastzitten

De oehoe die wekenlang in het nieuws was in binnen- en buitenland omdat hij voorbijgangers aanviel, komt nooit meer vrij. Het gemeentebestuur van Purmerend heeft dit officieel aan de gemeenteraad laten weten in een brief.

De uil heeft begin dit jaar tientallen mensen aangevallen die zijn pad kruisten in Purmerend. Half maart is het dier gevangen, hij moet nu dus de rest van zijn leven in gevangenschap doorbrengen. De opvang waar de oehoe verblijft heeft hier al een vergunning voor aangevraagd.

Volgens de Oehoewerkgroep gaat het om een tamme uil die hetzelfde afwijkende gedrag weer zal vertonen als hij wordt uitgezet. Daarnaast zou het volgens Gejo Wassink van de werkgroep slecht kunnen zijn voor de soort als de uil weer wordt uitgezet: "Je weet bij gefokte dieren niet of er goed is gelet op het erfelijk materiaal, er kunnen afwijkingen optreden in het dna. Voortplanting met wilde soortgenoten is ongewenst, omdat zowel het gedrag als eventuele erfelijke problemen worden doorgegeven aan de nieuwe generatie".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl