Reizigers die net op Schiphol zijn geland na een vakantie in Egypte
NOS Nieuws

Alleen reizigers op Sharm-el-Sheikh krijgen geld terug

Nederlanders die niet langer naar Egypte willen vliegen na de ramp met de Russische Airbus, krijgen hun geld niet terug als zij hun reis bij TUI of Neckermann Reizen annuleren.

De reisorganisaties worden veel gebeld door verontruste vakantiegangers. Alleen vluchten naar Sharm-el-Sheikh worden gratis omgeboekt omdat voor die luchthaven een negatief reisadvies geldt. Voor de andere luchthavens in Egypte geldt dat niet.

Gisteren werd bekend dat reisorganisatie Corendon per direct alle Nederlandse vluchten naar Egypte schrapt. Klanten die een reis naar Sharm-el-Sheikh, Hurghada of Marsa Alam hebben geboekt, krijgen een alternatieve bestemming aangeboden of krijgen hun geld terug.

Extra controles

In Sharm-el-Sheikh zaten zo'n 400 Nederlanders. De reisorganisaties halen deze week de laatste Nederlandse toeristen op. Vanmiddag om 16.20 uur vertrekt er een vlucht van TUI uit de badplaats. De reizigers die met dat vliegtuig vliegen, kunnen al hun bagage meenemen. "We hebben beveiligers naar Sharm-el-Sheikh gevlogen", zegt de woordvoerder van TUI. "Zij zullen extra controles uitvoeren. Als dat is gebeurd, mogen er ook koffers mee in het laadruim."

Dinsdag vliegen Neckermann Reizen en TUI een laatste keer vanaf de luchthaven in de Egyptische badplaats. "We vliegen er met een leeg vliegtuig heen en nemen dan alle Nederlandse toeristen mee", zegt een woordvoerder van Neckermann Reizen. "Voor acht mensen betekent het dat zij hun vakantie voortijdig moeten afbreken. Anders hadden we speciaal voor hen een vlucht moeten regelen. Zij krijgen een schadevergoeding."

De luchthaven van Sharm-el-Sheikh wordt als onveilig gezien sinds gedacht wordt dat de crash met de Russische Airbus waarschijnlijk is veroorzaakt door een bom aan boord. Dat explosief is mogelijk door een bagagemedewerker het vliegtuig in gesmokkeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl