Net als eerder deze week gingen duizenden mensen de straat op in Boekarest
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe protesten in Roemenië; dodental nachtclubbrand nu 45

Het dodental van de brand in een nachtclub in de Roemeense hoofdstad Boekarest is opgelopen tot 45. De drummer van de band die optrad toen de brand uitbrak is aan zijn verwondingen bezweken. Eerder vandaag overleden al drie mensen die in kritieke toestand verkeerden.

Vanavond zijn opnieuw duizenden mensen de straat opgegaan uit protest tegen corruptie. De club bleek niet voldoende nooduitgangen te hebben en ook niet te beschikken over de juiste vergunningen. President Iohannis verscheen onverwacht tussen de demonstranten om met hen te praten.

President bij demonstratie

Gisteren overleden ook al twee slachtoffers die naar Nederland waren gekomen. Ze waren overgebracht omdat ze specialistische zorg nodig hadden, maar ze waren er zo slecht aan toe dat ze het niet hebben gered.

In totaal worden 21 zwaargewonden in het buitenland verzorgd, onder andere in Nederland, Noorwegen, Groot-Brittannië en Israël.

De brand brak vorige week vrijdag uit in een nachtclub in Boekarest. Tijdens een concert van een rockband werd vuurwerk afgestoken op het podium. De drie eigenaren van de club zitten vast.

Ponta

Daags na de brand braken al protesten uit in Roemenië. Die leidden tot het vertrek van de regering van minister-president Ponta.

Vooral de mogelijkheid dat de club open kon blijven door corruptie lokte felle reacties uit. Zo'n honderd slachtoffers worden nog steeds behandeld. Een aantal van hen is er slecht aan toe, daarom bestaat de vrees dat het dodental nog verder zal stijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl